AIDA Bucharest 2015

Arabic Varieties: Fare and Wide. Proceedings of the 11th International Conference of AIDA-Bucharest 2015, Bucharest: Editura Universitatii din Bucuresti, 2016 (ISBN 978-606-16-0709-9)

 

Romano-Arabica XV 2015

Romano-Arabica Nr. XIV (2014)

Romano-Arabica Nr. XIII

Romano-Arabica Nr. 12 (2012)

Romano Arabica 2011

Feschrift for Nadia Anghelescu

 

 

 

 

 

 

Arabă

 

sectia de araba

Secţia de limba arabă din cadrul Universităţii din Bucureşti a fost creată în anul 1957. Încă de la început limba arabă a fost predată ca specializare principală alături de una secundară, iniţial aceasta fiind limba română. După aceea, cea de-a doua limbă studiată putea să fie o altă limbă circulaţie internaţională, cel mai adesea engleza. În prezent, limba arabă se studiază ca limbă principală, cea secundară putând fi aleasă dintr-o gamă largă de limbi străine.

Programul de licenţă dura iniţial cinci ani, un ciclu de patru ani fiind  adoptat ulterior iar în prezent acesta durează trei ani. Admiterea a fost întotdeauna pe baza unui examen, competiţia fiind mereu foarte strânsă iar numărul locurilor limitat.

În anul universitar 2006-2007 a fost iniţiat programul de masterat intitulat „Orientul Mijlociu: limbi şi culturi în contact”. Începând cu anul 2007-2008, absolvenţii au putut opta pentru continuarea studiilor în cadrul unui al doilea program de masterat, cel numit „Traducerea textului literar contemporan” iar un al treilea program, care poartă numele „Spaţiul Islamic: societăţi, culturi, mentalităţi”, a fost iniţiat în anul universitar 2010-2011, acesta fiind singurul care funcţionează în momentul de faţă.

 

International Conference on the occasion of the 60th anniversary of Arabic studies in Romania (University of Bucharest)

Geographies of Arab and Muslim Identity

 

Bucharest, September, 15-16, 2017

- call for papers

 

 

 

 

 

 

 

Limba Araba

Contact

Adresa: Strada Pitar Moş nr. 7-13, parter, sector 1, Bucureşti
Email: limba.araba.unibuc@gmail.com
web: araba.lls.unibuc.ro

Membri

- Prof. dr. George GRIGORE  

- Conf. dr. Laura SITARU

- Lect. dr. Ovidiu PIETRĂREANU

- Asist. drd. Gabriel BIȚUNĂ

 

Colaboratori

- drd. Andra Ramona DODIŢĂ

- drd. Crina GALIŢĂ

Site-ul secției de limba arabă: http://araba.lls.unibuc.ro/
Pagină actualizată la 20 Decembrie 2016.