Chineză

 

Înfiinţată în anul 1956, Secţia de limba şi literatura chineză este prima dintre secţiile de limbi străine din aria culturală a Extremului Orient de la Universitatea din Bucureşti şi din ţară.

Limba şi literatura chineză se predau în prezent conform statutului de limbă A, cu o cifră de şcolarizare de 13-15 studenţi subvenţionaţi şi 20 studenţi pe locurile cu taxă, secţia cuprinzând astăzi un număr de 80-100 de studenţi.

Peste 10 studenţi per serie au posibilitatea de a obţine o bursă de studii de lunga durată în China. În cadrul programului ERASMUS sunt stabilite schimburi de studenţi cu Universitatea Gent (Belgia), Universitatea La Sapienze (Roma), INALCO (Paris).

Profesorii secţiei au elaborat un număr important de cursuri care au fost tipărite şi care acoperă principalele domenii ca literatură, limbajul presei, gramatică, filozofie, mentalităţi, etc. Acestora li se adaugă şi materiale elaborate de specialişti chinezi, precum şi cele pe suport audio-video.

Studii de MASTER:

Masteratul de Studii Asiatice, organizat împreună cu secţiile de japoneză şi coreeană, deschide perspectiva continuării educaţiei şi cercetării în domeniul studiilor culturale şi interdisciplinare, pe zona Asia de Est. Studenţii curpinşi în ciclul masteral pot beneficia, de asemenea, de burse de masterat, respectiv de doctorat, în China.

Cursurile propuse, în programul de master, au ca scop aprofundarea cunoştinţelor de limba şi cultură chineză (Traduceri specializate, Traducerea textului literar, Rolul traducerii în dialogul intercultural, Circulaţia conceptelor-cheie), dar şi cercetarea unor fenomene  culturale tipice societăţii contemporane (Cultura urbana, Cultură populară).

Fisier de tip .doc ! Masteratul de Studii Est-Asiatice 2016

 

In data de 1 decembrie 2013 va avea loc examenul HSK, la Catedra de Limba Chineza.

Cei interesati de sustinerea acestui examen sunt rugati sa se inscrie on-line, accesand link-ul www.chinesetesting.cn, in perioada 15 -30 octombrie.

Plata taxei de examen se face la Departamentul de Limbi Orientale, din sediul Facultatii de Limbi si Literaturi Straine (str. Pitar Mos, nr. 7-13, etaj 1) conform urmatorului program:

-        marti 8 – 14

-        miercuri 14-20

-        vineri 10-11

Pentru mai multe informatii, puteti trimite mesaje pe adresa bailan_lb@yahoo.com

 

 

 

 

 

 

 

Limba Chineza

Contact

Adresa: Strada Pitar Moş nr. 7-13, etaj 2, sector 1, Bucureşti

 

 

 

 
Last updated at: 11 Martie 2016.