Hindi

 

Secţia de limba hindi, înfiinţată la Universitatea din Bucureşti în 1969, oferă posibilitatea specializării în limba naţională a Indiei şi în una din marile literaturi indiene moderne.

Programul săptămânal cuprinde 10 ore, dintre care 4 sunt teoretice («Structura limbii» şi «Literatură şi cultură»), câte o oră de seminar la cursurile menţionate şi 4 ore de «Practica limbii». În anul al III-lea, sub formă de Curs opţional, se predă şi limba sanskrită, una din cele trei mari limbi vechi de cultură ale spaţiului indo-european (alături de latină şi greacă). La fiecare doi ani, secţia de limba hindi beneficiază de colaborarea unui profesor invitat indian.

Studenţii de la secţia de limba hindi, ca şi cei de la celelalte specializări B, sunt admişi în facultatea noastră după normele de admitere şi selecţie stabilite pentru specializarea A. Cifra de şcolarizare a secţiei este de aprox. 15 locuri (numărul exact urmează să fie stabilit de către Rectorat).

Statul indian oferă anual 3 burse de specializare, în domenii diverse, la Universităţi din India şi două burse de specializare în limba hindi la Institutul Central de Limba Hindi din Agra. Câţiva studenţi din seriile anterioare au beneficiat de burse Erasmus pe lângă catedre de limba hindi ale unor universităţi din Italia şi Germania. De câţiva ani, s-a organizat anual, de către Comitetul de Hindi cu sediul la Londra în colaborare cu Asociaţia profesorilor de limba hindi din Europa, un concurs pentru studenţi de la universităţi europene, premiul acordat câştigătorilor constând dintr-o excursie de două - trei săptămâni în India. În ultimele 5 ediţii secţia noastră a fost reprezentată printr-un student desemnat în urma unei examinări în cadrul secţiei.

Dragi viitori studenţi ai Secţiei de Limba Hindi, alegeţi să vă număraţi printre cei aproape o jumătate de miliard de cunoscători ai limbii hindi din lume, dintre care 95% trăiesc în India. O ţară mare, intens populată, India este un muzeu al limbilor, cu cele 1550 de limbi şi dialecte vorbite în prezent.

 

 

 

 

 

 

 

Limba Hindi

 

Contact

Adresa: Strada Pitar Moş nr. 7-13, etaj 1, sector 1, Bucureşti

Membri

- Lect. dr. Ioana Sabina POPARLAN

- Lector Usha Sood

 

 

 

 

 
Pagină actualizată la 11 Martie 2012.