Centrul de Studii Japoneze

 

Centrul de Studii Japoneze (CSJ) al Universităţii din Bucureşti, primul cu acest profil din ţară, a fost înfiinţat în 2010 prin Ordinul Rectorului din data de 20 iunie. CSJ este un centru de cercetare fără personalitate juridică, subordonat Consiliului Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine şi Rectoratului Universităţii.

Înfiinţarea CSJ a venit ca o urmare firească a numeroaselor proiecte de cercetare şi programe de colaborare în domeniul studiilor japoneze pe care Secţia de Japoneză a Universităţii din Bucureşti le-a derulat în ultimii ani. Unul dintre principalele obiective ale CSJ este de a constitui un nucleu de cercetători (profesori, doctoranzi, masteranzi etc.) atît de la Universitatea din Bucureşti, cît şi de la alte instituţii din România sau din străinătate, care să se implice în activităţi de cercetare pe diverse teme, pe baza surselor japoneze originale.

Deschiderea oficială a CSJ a avut loc pe 25 august 2010, în Aula Magna a Universităţii din Bucureşti. Ceremonia s-a bucurat de prezenţa prof. dr. Ioan Pânzaru, rectorul Universităţii din Bucureşti, a E.S. Natsuo Amemiya, Ambasadorul Japoniei la Bucureşti, a domnului Hideki Katō , Preşedinte al Tokyo Foundation, a domnului Yoshiyuki Nishizawa, asistent special al preşedintelui Japan Foundation, şi a doamnei Sânziana Dragoş, reprezentant al Ministerului Afacerilor Externe.

 

 

 

 

 

 

 

Pagină actualizată la 28 Decembrie 2011.