Catedra UNESCO pentru schimburi interculturale si interreligioase este parte a Facultății de Filosofie și este rezultatul acordului incheiat în 1999 între UNESCO, Paris si Universitatea din Bucuresti.

Profilul Catedrei UNESCO pentru schimburi interculturale si interreligioase este conturat în primul rand de cele trei programe de Master: Comunicare interculturala, Management intercultural si Administrarea afacerilor (MBA), precum si de  activitatile de cercetare în domeniul dialogului intercultural si interreligios. De subliniat este faptul ca Departamentul desfasoara cea mai mare parte a activitatilor sale într-un orizont international, ceea ce presupune,  intre altele, schimburi de profesori si de studenti. Aceste schimburi sunt posibile gratie acordurilor bilaterale si multilaterale  (Socrate/Erasmus s.a.) pe care Departamentul le are cu diverse universitati (Elvetia, Germania s.a.). Pe de alta parte, contactele internationale nu se limiteaza la Fribourg, Elvetia, deoarece relatiile Departamentului sunt numeroase în Europa si, prin intermediul UNESCO, chiar pe plan mondial.

Corpul profesoral al Catedrei UNESCO este constituit din cadre didactice din ţară şi străinătate care asigura procesul prin excelenta interdisciplinar al programelor de invatamant si de cercetare.

 

 

 

 

 

 

 

 
Pagină actualizată la 10 Iunie 2016.