Alumni

alumniAjutaţi-vă să nu vă uitaţi !

Absolvenţii facultăţilor noastre continuă să aibă un rol semnificativ pentru Universitatea din Bucureşti şi după terminarea anilor de studiu. Pentru a păstra apartenenţa acestora la comunitatea noastră academică, cu care Universitatea din Bucureşti se mândreşte, am luat decizia să relansăm pe site-ul instituţiei, un link special dedicat lor - alumni.

Cuvântul rectorului

Studiile universitare constituie o etapă cu totul specială din viaţa fiecăruia dintre noi. Este perioada în care se formează personalităţile, în care se încheagă prietenii din care unele vor dura toată viaţa. Este etapa în care se afirmă competenţele profesionale, ştiinţifice şi artistice. Este perioada în care tinerii dobândesc o nouă concepţie şi o nouă viziune asupra lumii şi asupra societăţii în care trăiesc.

La mulţi ani după ce au părăsit facultăţile, absolvenţii rămân într-o relaţie complexă cu universitatea lor. O apreciază sau o critică, dar nu o ignoră niciodată, pentru că universitatea a conturat o mare parte a personalităţii lor.

Indiferent de poziţia profesională pe care o dobândesc, absolvenţii simt nevoia de a reveni în universitatea lor, de a-şi revedea colegii şi foştii profesori.

Prin constituirea acestei secţiuni pe pagina noastră de web, Universitatea din Bucureşti vrea să răspundă dorinţelor fireşti ale foştilor studenţi de a rămâne în legătură cu universitatea lor. În acelaşi timp, acest spaţiu care vă este destinat, va răspunde şi preocupărilor universităţii de a realiza o mai bună legătură cu piaţa forţei de muncă, de a multiplica colaborările cu instituţiile economice, educaţionale şi politice. Totodată, el va avea un rol remarcabil şi în sprijinirea noilor absolvenţi în eforturile lor de a se integra în mod convenabil pe piaţa muncii.

Considerăm că aceste trei argumente sunt suficiente pentru a considera că organizarea acestei secţiuni, a reţelei Alumni şi de ce nu, chiar a unei Asociaţii pe care foştii absolvenţi vor dori să o înfiinţeze, Asociaţia alumnilor, constiutuie obiective ce merită eforturile foştilor şi viitorilor absolvenţi şi, în egală măsură, al profesorilor Universităţii din Bucureşti.

Intenţia Universităţii este aceea de a păstra o legătură permanentă cu foştii absolvenţi pentru a promova realizările acestora în planul carierei, atât în ţară, cât şi în străinătate, dar şi pentru a perpetua identitatea şi valorile celei mai vechi instituţii bucureştene de învăţământ superior. Aşa că, dacă…

Vrei...

... să păstrezi contactul cu vechii tăi colegi? Să ţii pasul cu generaţia cărei îi aparţii? Să împărtăşeşti idei noi? Să faceţi afaceri împreună?

Credem ...

... într-un angajament pe termen lung, reciprocitate şi corectitudine. Dorim să îţi sprijinim cariera oferindu-ţi o gamă largă de servicii şi activităţi. Dorim să te ajutăm să păstrezi legăturile stabilite pe parcursul anilor de studii, să (re)stabileşti vechi legături sau să stabileşti altele noi, să te ajutam să rămâi în legătură cu facultatea şi, de asemenea, să organizăm în fiecare an o întâlnire cu absolvenţii noştri.

Impreună...

... vrem să formăm reţeaua Alumni; un spaţiu pentru contacte personale şi profesionale cu foştii tăi colegi şi cu alţii noi. E profesionist. E distractiv. E pe viaţă.

În anul 2011 Senatul Universității din București a luat hotărârea de a înființa „Asociația Alumni Universității din București”. Pentru a deveni membru sau pentru a vă înscrie în Asociație accesați site-ul http://alumni.unibuc.ro/.

 

 

 

 

 

 

 

Pagină actualizată la 19 Iunie 2013.