Administrația Geoparcului Dinozaurilor „Țara Hațegului”

Administrația  Geoparcului

Administrația Geoparcului este asigurată  de către Universitatea din București în baza Contractului de administrare încheiat cu Ministerul Mediului la 22 noiembrie 2005. Centrul de informare al Geoparcului se află în  orasul Hațeg ,str. Libertății nr.9.  

Universitatea din București este  prima instituție academică din Romania și singura până în prezent care  administreaza o arie  de protecție naturală, toate celelalte arii (peste 40 în prezent) aflându-se în administrarea Regiei naționale a pădurilor - ROMSILVA  sau a unor Consilii județene.

Unitatea de Administrare a Geoparcului  îndeplinește următoarele funcții :

  • Asigură administrarea Geoparcului în conformitate cu reglementările în vigoare și  prevederile contractuale încheiate între Universitatea din București și Ministerul Mediului

  • Asigura implementarea planului  de management al Geoparcului

  • Colaborează cu Consiliul Științific și Consiliul Consultativ în elaborarea strategiilor de dezvoltare

  • Primește si aproba cereri de avizare pentru obiective de investiție în aria Geoparcului, in baza  documentatiei prezentate si a  analizei  acesteia.

  • Propune proiecte legate deevoltarea Geoparcului si participă la elaborarea și  desfasurarea  acestora.

  • Prezintă rapoarte anuale de activitate Universității din București și  Ministerului Mediului , participă și răspunde la controalele Gărzii de Mediu și Agenției județene de Protecția Mediului.

 

Citeste mai mult pe InfoUB

 

 

 

 

 

 

 

 

Pagină actualizată la 01 Septembrie 2015.