Proiecte desfășurate

  Educație pentru Carieră

Se adresează elevilor de liceu care doresc să urmeze o facultate. În cadrul acestei caravane se realizează prezentări despre ceea ce înseamnă un plan de carieră, decizia de carieră, despre cât de importantă este autocunoașterea în alegerea unei facultăți. În cadrul unor seminarii specifice, vorbim despre ce presupune educaţia pentru carieră și promovăm oferta educațională a Universității din București.

  Săptămâna Altfel la UB

Acesta constă în derularea de activităţi cu caracter non-formal pentru elevii de liceu şi nu numai. În fiecare an vizitatorii noştri au fost elevi ai unor licee prestigioase din ţară şi bineînţeles, din Bucureşti. Elevii au solicitat informaţii cu privire la programele de studiu, sistemul de credite, regulamentele Universităţii din Bucureşti, cazare, modul de acordare a burselor, bibliotecile existente la nivelul Universităţii, ONG-uri în vederea desfăşurării de activităţi de voluntariat, viaţa academică; orientare și consiliere educaţională; consiliere privind cariera; educaţie pentru carieră; informare pentru carieră; fiecare întâlnire s-a încheiat cu o sesiune de răspunsuri la diverse întrebări.

  Cazare Alternativă

Proiectul Studenţi – Cazare Alternativă a devenit un succes printre studenţi, tot mai mulţi apelând la acest program. Prin acorduri de parteneriat cu universităţi particulare și firme care deţin cămine particulare, studenţii care nu au un loc în campusurile universităţii primesc îndrumări spre alte locuri de cazare, cămine particulare, apartamente sau gazdă. În fiecare an avem aproximativ 400 de studenţi care apelează la acest tip de servicii.

  Cercetări academice și profesionale

Lucrăm la cercetările „Importanţa/vizibilitatea Târgului Educaţiei printre viitori candidaţi la admiterea la Universitatea din Bucureşti”, „Opţiunile academice și profesionale ale candidaţilor U.B.”, „Opţiunile academice și profesionale ale candidaţilor la master”. La acestea s-a adăgat, în 2013, o cercetare privind serviciile oferite în campusurile UB, pentru a îmbunătăţi condiţiile de cazare și studiu ale studenţilor UB. Această ultimă iniţiativă este foarte importantă pentru noi, pentru că în felul acesta putem propune o alocare mai eficientă a resurselor, în aşa fel încât să rezolvăm cât mai multe dintre problemele studenților.

  Zilele Carierei UB

În cadrul programului au loc prezentări ale unor personalităţi din domeniu, workshopuri de dezvoltare personală și a carierei și altele destinate să pregătească studenții  pentru „confruntarea“ cu piaţa muncii. Ajuns la a patra ediţie suntem hotărâţi să facem din acest eveniment o tradiţie în Universitatea din Bucureşti, aşa cum este şi Târgul Educaţiei.

  BIBLIOTECA VIE – La Povești cu Oameni de Succes

Biblioteca Vie funcționează asemenea unei biblioteci obișnuite, în care cititorii imprumută carțile de care sunt interesați și le parcurg, într-un timp limitat, după care le returnează bibliotecarului pentru a fi puse la dispoziția altor persoane dornice să le lectureze. La biblioteca vie, cărțile prind viață. Filele de poveste răsfoite nu sunt altceva decât experiențele personale pe care cei care si-au asumat rolul de „carte” , aleg să le împărtășească, într-o conversație relaxată cu „cititorii” lor.

În cadrul evenimentului de carieră: BIBLIOTECA VIE – Povești Cu Oameni De Succes, „cărțile” sunt reprezentate de profesioniști din diferite domenii de activitate, invitați să își spună povestea într-un dialog direct cu studenții „cititori”.

 

Pagină actualizată la 17 Februarie 2017.