Asa Apelkvist Pagina Principala

PROPUNERI PENTRU TEMA DE LICENȚĂ (suedeză):

Expresii pragmatice în limba suedeză și limba română (Pragmatiska uttryck i svenskan och rumänskan);

Sistemul timpurilor verbale în limba suedeză și limba română (Kontrastiv jämförelse mellan verbtempus i rumänskan och svenskan)

Activități din 2016:

În semestrul I din 2016 a avut loc, în cadrul orelor de practica limbii (anul II), un proiect de traducere a cărților pentru copii, din suedeză în limba română. Studenții au lucrat în echipe la traducerea a peste 40 de cărți pentru copii. Aceste cărți au fost donate, în octombrie 2016, de Biblioteca Tullinge din Stockholm. În plus, au avut loc două workshopuri pe tema: ”Text și context”, în noiembrie 2016, respectiv,  februarie 2017. Acestea au fost finanțate de Institutul Suedez (Svenska Institutet) și coordonate de Åsa Apelkvist și Arina Stoenescu (lector de tipografie, editor și designer la editura pionier press, Stockholm).

În data de 26 aprilie, un eveniment sprijinit financiar de Institutul Suedez, cărțile menționate au fost înmânate Bibliotecii Rromilor pentru Copii (BRCP) din Giulești. BRPC se găsește în incinta Muzeului Culturii Rromilor din București. La acest eveniment, dedicat literaturii suedeze pentru copii, studenții au participat cu comunicări despre scriitorii și ilustratorii suedezi și au lecturat câteva din aceste cărți în cele două limbi. 

Contact

Adresa: 7-13 Pitar Mos, 010451
Mobil: 0731704675
Email: asa.apelkvist@lls.unibuc.ro

Cursuri

Licenţă

- practica limbii

Resurse online

 
Pagină actualizată la 10 Octombrie 2017.