Dana Mihailescu

Dana Mihăilescu este conferentiar in programul de studii americane si la departamentul de engleza din cadrul Facultatii de limbi si literaturi straine, Universitatea din Bucuresti si a obtinut doctoratul in filologie in ianuarie 2010 cu lucrarea Ethical Dilemmas and Reconfigurations of Identity in Early Twentieth Century Eastern European Jewish American Narratives. A publicat articole in reviste internationale de literatura si cultura, in special privind studiile etnice – identitati evreiesti-americane.

Domenii de cercetare: studii etnice – identitati evreiesti americane; trauma, etica si memorie, testimonii ale supravietuitorilor Holocaustului.

Cercetarea sa, urmareste, in principal, rolul memoriei si al eticii pentru generatiile de imigranti evrei est-europeni in Statele Unite la inceputul secolului 20, asa cum apar in naratiunile autorilor originari din Rusia tarista (e.g. Mary Antin, Abraham Cahan, Anzia Yezierska) sau Romania (Konrad Bercovici, M.E. Ravage, Maurice Samuel). De asemenea, cerceteaza si specificitati ale memoriei si traumei pentru generatiile de supravietuitori ai Holocaustului si copiii acestora. A fost bursier Fulbright la Universitatea Brandeis din Statele Unite in anul universitar 2008-2009. Cele mai recente proiecte ale sale sunt o expozitie virtuala co-organizata, Family Line-Ups. Trans-generational Encounters in Family Photography si un volum co-editat, Mapping Generations of Traumatic Memory in American Narratives (Newcastle: Cambridge Scholars Publishing, 2014).

Proiecte in derulare:

www.familylineups.com

http://americanstudies.ro/?article=338

http://americanstudies.ro/?article=337

http://americanstudies.ro/?article=344

 

 

 

 

 

 

 

Contact

Adresa: str. Pitar Mos nr.7-13, Bucuresti, sector 1
Email: dmihailes@yahoo.com

membru al departamentului:
Limba si Literatura Engleza.

departament din:
Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine.

Curriculum Vitae

Fisier de tip .doc ! Mihailescu_Dana_CV_ROM

Resurse online

 
Pagină actualizată la 16 Ianuarie 2018.