Mitologia slavilor

O lucrare succintă, dar densă, despre credințele slavilor precreștini. Lucrarea se poate comanda prin poștă la Editura Meteorpress.

mitologia-slavilor

Mitologia tracilor

Asemeni lucrării de mai sus, Mitologia slavilor, cartea – succintă, dar densă – ne oferă perspectiva fascinantă a unei dintre cele mai interesante mitologii ale antichității. Lucrarea se poate comanda la Editura Meteor Press.

mito traci

Despre Macintosh și sistemul de operare Mac OS X

Prima și, deocamdată, singura lucrare în limba română dedicată folosirii mac‑urilor. Ediția I a fost dedicată sistemelor până la Leopard inclusiv, ediția a II‑a a fost dedicată sistemului Snow Leopard. Se poate comanda prin poștă la Editura Meteorpress.

macos

Volume publicate

Volumele publicate la Editura Universității din București pot fi comandate direct la editură

Morfologia limbii cehe, vol. I

(2010, Editura Universității București)

Morf. lb. cehe, I

Limba cehă pentru avansați. Texte, comentarii, gramatică

(Editura Universității București, 2010)

lb-ceha-pt-avansati

Lingvistica și arheologia slavilor timpurii.

O altă vedere de la Dunărea de Jos. 

Prima analiză interdisciplinară (lingvistică-arheologică) a apariției vechilor slavi, sec. VI–X p. Ch. Cartea se poate comanda prin poștă la editura Cetatea de Scaun.

slavii-timpurii_coperta

Introducere în studiul comparativ al limbilor slave

Cea mai amplă lucrare de acest fel care în apare în România. Cap. II a fost scris în colaborare cu colegi de la Universitatea din București precum și de la alte universități de peste hotare.

coperta ISCLS

Influențe romane și preromane în limbile slave de sud

Lucrarea analizează influențele romanității răsăritene precum și influența substraturilor trac și ilir asupra limbilor slave de sud: lexicul administrativ și politic, casa și familia, sfera sacrului, toponimia.

 

coperta Infl

 

 

 

Pagină actualizată la 03 Decembrie 2013.