Zi dedicată lui Václav Havel

Miercuri 5 octombrie Ambasada Republicii Cehe la București, Centrul Ceh și Societas Romano Bohemica îl aniversează pe Václav Havel, scriitor, activist și, în final, om politic, născut la 5 iunie 1936 la Praga, într-o familie înstărită.

SRB, studenții secției de limba cehă precum și cunoscuți reprezentanți ai vieții culturale și politice vor evoca personalitatea lui Václav Havel.

 

 

Proiecte

Simpozion dedicat aspectului verbal în limbile slave

4-7 octombrie 2012

Pornind de la discuțiile referitoare la aspectul verbal în limbile slave, organizate la Catedra de slavistică a Universității din București în primăvara anului 2011, Societas Romano-Bohemica dorește să continue discuțiile prin organizarea unei ample acțiuni la care vor participa cercetători ai domeniului.

Simpozionul se va desfășura în perioada 4–7 octombrie 2012 având ca moto

Bene docet qui bene distinguit

Detalii în limba română aici.

Detalii în limba engleză aici.

Detalii în limba rusă aici.

Pentru orice alte detalii și sugestii, rugăm să contactați colectivul de organizare la adresa de e-mail

kabinetcz.buk.paliga@gmail.com

Participanții sunt rugați să trimită un rezumat al comunicării până la data de 30 aprilie 2012.

Studii preliminare

Supunem atenției și discuțiilor câteva studii preliminare, de potențial interes pentru participanți. Sunteți așadar rugați să trimiteți cât mai multe asemenea studii ori schițe de studiu, care vor permite ca potențialii participanți să cunoască și alte puncte de vedere.

Sorin Paliga (1994). Devenir et aspectualisation. encore une fois sur le verbe slave. Studiul (în franceză) se găsește la această adresă, pag. 331–344. Referințele sunt la finalul volumului.

Vittorio Tomelleri (2010). Slavic-Style aspect in the Caucasus. Suvremena Lingvistika 69.

Aniko Csirmaz. Un set de fișiere PDF, care tratează diverse probleme ale aspectului în maghiară și în alte limbi (analize trans-lingvistice). 

Vă rugăm să trimiteți studiile / schițele de lucru, acesta vor fi afișate aici pentru discuții.

 

 

 

 

 

 

Pagină actualizată la 21 Octombrie 2011.