Practica limbii hindi

 

PRACTICA LIMBII (4 ore pe săptămână în primii doi ani, 5 credite/ semestru; 2 ore/ săptămână în anul III, 2 credite)

 

Anul I

Studiul primelor 10 lecţii din manualul lui Suraj Bhan Singh (Curs de limba hindi, vol. 1): scrierea textelor, lectură, dictare, exerciţii scrise şi orale pentru fixarea noţiunilor fonetice şi gramaticale preentate la Structura limbii. Scurte dialoguri, conversaţii pe diverse teme (libere sau sugerate de textele din manual).

 

Anul al II-lea  

Studiul ultimelor două lecţii (11, 12) din manual; aprofundarea noţiunilor prezentate la cursul teoretic. Traduceri care presupun un nivel de cunoştinţe intermediar; conversaţii bazate pe un vocabular îmbogăţit, scurte redactări pe diverse teme (sărbători indiene, vacanţa, o vizită, etc.). Textele de la 1 la 8 din volumul II al manualului.

 

Anul al III-lea

Ultimele lecţii (9 - 12) din volumul II al manualului lui S. B. Singh. Analiza gramaticală, lexicală a unor texte din Pancatantra, a altor texte în hindi (intersecţie cu tematica de literatură). Redactări pe teme variate, conversaţii, traduceri. Exerciţii de transformare, de traducere cu serii verbale derivaţionale, operatori verbali; structuri modale. Rezumatele textelor. Recapitularea noţiunilor de gramatică prezentate în cei trei ani de studiu.  

 

 

 

 

 

 

 

 

Pagină actualizată la 12 Mai 2011.