Conf. dr. Ruxandra Oana Raianu

 

Ruxandra Raianu

Conf. dr. Ruxandra Raianu a obţinut titlul de doctor în filologie în 2008. A urmat cursuri de limbă şi literatură japoneză la Universitatea Tsukuba şi a participat la programul de training pentru profesori organizat

de Japan Foundation la Institutul pentru Limba Japoneză de la Urawa.

A beneficiat de două burse de cercetare în domeniul lingvisticii japoneze (acordate de Nippon Foundation prin programul NF-JLEP) la Universitatea Tokyo.

Din iunie 2010, este membru fondator şi director adjunct al Centrului de Studii Japoneze (CSJ) al Universităţii din Bucureşti. De asemenea, este membru al Asociaţiei Lingviştilor din Japonia şi, din februarie 2011, vicepreşedinte al Asociaţiei Profesorilor de Limba Japoneză din România (APJR).

Este membru în comitetul de organizare a Examenului de atestare a cunoştinţelor de limba japoneză (“Nihongo Noryoku Shiken”) şi în comitetul de organizare a Concursului de discursuri în limba japoneză (“Nihongo benron taikai”).

Responsabilităţile sale în cadrul Secţiei de Japoneză includ gestionarea schimburilor de studenţi (outgoing - Universitatea Gakushuin din Tokyo), precum şi organizarea unor activităţi extra-curriculare (ateliere suiboku-ga etc.).

 

Domenii de cercetare/interes:

  • tipologie lingvistică
  • didactica limbii japoneze
  • limbaje specializate

 

Cursuri / seminarii predate:

  • curs practic (anul 1, Master)
  • structura limbii (anul 1, anul 2)

 

 

 

 

 

 

Contact

Adresa: Strada Pitar Moş nr. 7-13, sector 1, Bucureşti
Email: ruxandraoanar@yahoo.co.jp
web: japoneza.lls.unibuc.ro

membru al departamentului:
Limbi si Literaturi Orientale.

departament din:
Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine.

Curriculum Vitae

Fisier de tip .doc ! Ruxandra Raianu CV

Resurse online

 
Pagină actualizată la 01 Iunie 2016.