C.S.III Dr. Ovidiu Tesileanu

 

Doctorand in perioada 2005-2008 la Universitatea din Torino, s-a specializat in Astrofizica, studiind fenomenele de cooling si emisia de linii provenita de la jeturile stelare. A efectuat in acest scop simulari numerice MHD ale propagarii acestor jeturi. Intre interesele stiintifice se numara si jeturile extragalactice, razele cosmice de inalta energie si cosmologia.

 

In prezent este directorul proiectului (CNCSIS-PNII-RP 4/1.07.2009) "Implementarea laboratorului de astrofizica computationala: Studiul numeric al dinamicii si emisiilor radiative ale jeturilor stelare", care se desfasoara in cadrul Centrului de cercetare-dezvoltare in Fizica atomica si Astrofizica. Amenajarea laboratorului a presupus achizitia unui modern sistem de calcul HPC cu 48 nuclee, tip blade.

 

Activitatea didactica a constat in laboratoare de fizica atomica, fizica nucleara si limbaje de programare, tinute incepand cu anul universitar 2009-2010 in cadrul Catedrei de Fizica Atomica si Nucleara si ulterior al Departamentului de Structura Materiei, fizica atmosferei si a pamantului, astrofizica.

 

 

Contact

Adresa: Str Atomistilor 405, 077125 Magurele, jud Ilfov, Romania
Tel: +40214574949 / int 144
Email: ovidiutesileanu@brahms.fizica.unibuc.ro

membru al departamentului:
Structura materiei, fizica atmosferei si a pamantului, astrofizica.

departament din:
Facultatea de Fizică.

Curriculum Vitae

Fisier de tip .pdf ! CV si lista lucrari (PDF)

Resurse online

 
Pagină actualizată la 22 Martie 2011.